Zijn november en december dé cryptomaanden?

Er wordt al een tijdje reikhalzend uitgekeken naar november. Want iedereen die een beetje thuis is in de wereld van cryptovaluta weet dat vorig jaar de waarde van Bitcoin en allerlei andere altcoins enorm toenam. Meer informatie over Bitcoin en altcoins lees je op de website bitcoinsaltcoins.nl

De vraag die ons dus bezighoudt: gaat het in november en december weer net zo’n spektakel worden als vorig jaar.

 

Terug naar 2017

In 2017 konden investeerders in Bitcoin hun ogen niet geloven. De munt ging keer op keer door het plafond. Een waardestijging van 100% was heel normaal, laag zelfs. De munt deed 200%, 300% en zelfs 400% op één enkele dag ten opzichte van de dag ervoor. De waarde van deze munt, die in 2010 nog enkele centen kostte, was ineens € 18.000 per munt waard.

Cryptomiljonairs schoten als paddenstoelen uit de grond. Want wie ooit eens € 100 in Bitcoin had gestoken, kon nu miljonair geworden zijn.

De koers steeg van november tot en met december. In januari ging het echter weer bergafwaarts. De munt bleef, enigszins stabiel, hangen op een bedrag rond de € 5.000 (waar het nu ook hangt).

 

2018…

In de loop van 2018 bleef de waarde van Bitcoin redelijk gelijk. Experts verdiepten zich in de voorgaande jaren en er vielen merkwaardige feiten op:

  • De groei in november en december was niet voor het eerst;
  • Hoe meer aandacht er voor een cryptovaluta is, hoe hoger de waarde wordt;
  • In Aziatische landen zijn intussen veel cryptomunten en cryptobeurzen aan banden gelegd;
  • Het Chinese nieuwjaar is een moment waarop de munten stil lijken te liggen.

 

Dit jaar

Wat gaat het dit jaar worden? Dat is natuurlijk kijken in een kristallen bol. Daarover is op dit moment nog niets te zeggen. Maar dat november een belangrijke maand gaat zijn, staat vast. In de voorgaande jaren waren stijgingen te zien in november. De kans dat dat dit jaar wederom zo gaat zijn, is aanwezig.

Helaas zijn er wel de nodige wetswijzigingen geweest, hacks gepleegd op cryptoportals en verboden vanuit regeringen (in onder meer Aziatische landen en Frankrijk) waardoor het cryptolandschap er anders uit is komen te zien.

Met zekerheid weten we het pas rond Chinees nieuwjaar. Maar wie wil profiteren van mogelijke koersstijgingen, kan het beste snel zijn munten in gaan slaan.