Witte tanden

Zodra je lacht of praat is je gebit het eerste wat mensen opvalt. Natuurlijk is het dan fijn om een shiny colgate smile te hebben, maar helaas zijn er maar weinig mensen die hun witte pareltjes aan moeder natuur te danken hebben.

In het dagelijks leven krijg ik vaak complimentjes over mijn gebit, met de vraag hoe het komt dat ik zulke witte tanden heb. Dus bij dezen deel ik met jullie mijn ‘geheim’ om wittere tanden te krijgen!
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je gebit goed te onderhouden:

  • Poets je tanden minimaal twee keer per dag
  • Flos je gebit of gebruik speciale tandenstokers
  • Gebruik een mondspoeling
  • Breng de tandarts elk half jaar een bezoekje

Wat ik zelf trouwens heel belangrijk vind is om je tong en gehemelte ook te poetsen. Op je tong zitten namelijk veel bacteriën die aanslag op je tong en een slechte adem veroorzaken.

Als je witte tanden wilt krijgen wordt het aangeraden om je tanden te poetsen met een whitening tandpasta. Laat de koffie en frisdrank staan, eet niet teveel suikers en vermijdt sigaretten.

Nu poets ik mijn tanden altijd al met een whitening tandpasta en eet ik niet veel suikers, maar helaas ben ik wel schuldig aan de rest.

Vandaar dat ik jaren geleden besloot om mijn tanden te bleken. Dit deed ik niet bij de tandarts of een speciale kliniek, maar gewoon thuis met Crest Whitestrips!

 

Wat zijn Crest Whitestrips?

Crest Whitestrips zijn strips die je op je tanden plakt. Een setje bevat een strip voor de boven- en onderkant van je gebit. Deze strips bevatten whitening gel die in werking treedt zodra je de strip op je tanden plakt.

Er verschillende soorten strips te koop. Zo heb je een lichte variant voor mensen met gevoelige tanden, tot de zwaarste variant die bedoeld is voor mensen met bovengemiddeld gele tanden.

Door de jaren heen heb ik zelf verschillende soorten strips uitgeprobeerd, daarbij kwam de Supreme versie er altijd als beste uit. Achteraf kwam ik er pas achter dat dit tevens de zwaarste versie is, maar ik gebruik deze strips nog steeds om mijn gebit zo nu en dan op te frissen.

 

De Crest Supreme Whitestrips in gebruik:

  • Als eerst maak ik mijn tanden droog, dit zorgt ervoor dat de strip zich beter hecht en het eindresultaat lijkt er hiermee ook beter uit te zien.
  • Daarna plak ik de strip op mijn tanden. De lange strip plak ik aan de bovenkant, de korte strip aan de onderkant.
  • Door de belichting lijken mijn tanden iets witter dan ze in werkelijkheid zijn.
  • Vervolgens ga ik met een tandenstoker tussen alle spleten en hoekjes van mijn tanden, zodat de strip zich ook daar kan hechten.
  • De strips laat ik, volgens de instructies, 30 minuten zitten.

Bij elke versie van de Whitestrips staat aangegeven hoeveel dagen je de strips ’moet’ gebruiken voor een optimaal resultaat.

Zo staat er bij de Supreme versie vermeldt om deze 21 dagen achter elkaar te gebruiken. Dit heb ik zelf nooit gedaan, ik vind het namelijk niet nodig om zoveel strips te gebruiken.
Het is dus aan jou om te bepalen hoe lang je strips wilt gebruiken, maar ik raad je aan om de strips in ieder geval niet langer te gebruiken dan de fabrikant adviseert.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over de Crest Whitestrips! Het heeft er voor gezorgd dat mijn tanden binnen zeer korte tijd een stuk witter zijn geworden. Ik blijf de strips dan ook zeker gebruiken om mijn gebit zo nu en dan op te frissen.

Heb jij gevoelige tanden of durf je niet zelf je tanden te bleken, raadpleeg dan eerst je tandarts voor advies!
Voor Nederlandse verkooppunten kun je even googelen, ik bestel zelf mijn strips altijd via Ebay.

Heb jij wel eens de Crest Whitestrips of een andere manier van tanden bleken uitgeprobeerd?

Leave a Reply