Wat is spaghetti?

Iedereen heeft weleens van spaghetti gehoord en het gegeten. Voor degene die nog nooit van dit heerlijke gerecht en begrip hebben gehoord (wat haast onmogelijk is) komen wij hier nog eens op terug.

Spaghetti is een pastasoort en ziet eruit als lange dunne ronde slierten. De oorsprong van spaghetti staat niet helemaal vast. Sommige zeggen dat de Sicilianen met Arabische invloeden het in Sicilië ontdekt hebben en andere zeggen dat Marco Polo (Italiaanse ontdekkingsreiziger) het recept uit het China heeft meegenomen. Ondanks dat de oorsprong niet helemaal op feiten gebaseerd is staat het bekend als een ‘écht’ Italiaans recept.

Een leuk weetje: de naam spaghetti stamt af van het Italiaanse woord spaghetto wat in de vertaling bindtouwtjes betekend.

Het leuke aan spaghetti is dat het eindeloos te variëren is. Of je van vis of vlees houdt, vegetarische bent of niet, van spaghetti is altijd iets lekkers te maken. De bekendste recepten zijn spaghetti Bolognese, Carbonara en Napolitana. Een ander voordeel van spaghetti is dat het niet perse duur hoeft te zijn om het lekker te maken.

Spaghetti bestaat uit water, tarwemeel en eieren. Hoe harder de tarwe, hoe beter kwaliteit pasta je krijgt. Spaghetti bevat veel energie (koolhydraten) en verteerd gemakkelijk.

Leave a Reply