Waarom de E-Polette perfect is

Ik ben elke dag behoorlijk wat uurtjes achter mijn laptop te vinden. Is het niet voor school, is het wel om te bloggen, digitaal te tekenen of leuke artikeltjes lezen. Dan nog niet eens gesproken over het gebruik van mijn mobiel. Al met al tuurt onze generatie de hele dag door naar beeldschermpjes en is dat niet al te best voor je ogen.

Op verschillende blogs las ik over de zogenaamde E-Polette en het concept maakte me nieuwsgierig. Een bril speciaal ontworpen voor mensen die veel achter een computerscherm zitten. Ik was daarom heel blij dat Polette me de kans gaf het eens uit te proberen! Mijn ogen zijn prima, ik heb nooit een bril nodig gehad, maar ik merk wel dat ze snel gevoelig worden als ik een tijd naar een beeldscherm staar.

Polette is een Frans bedrijf met een ruim assortiment betaalbare brillen tussen de 6,99 en 39,95 euro. De reden dat ze zo goedkoop kunnen zijn? Polette is zelf de enige tussenpersoon tussen de fabriek en de klant waardoor voor hun de kosten een stuk lager uitvallen dan bijvoorbeeld een opticien.

Naast brillen zonder sterkte en brillen met sterkte, hebben ze dus ook de E-Polette. Wij zijn namelijk de generatie ‘beeldscherm’ zoals ze dat zo leuk zeggen. Wist je dat wij gemiddeld 150 keer per dag op onze telefoon kijken en zo’n 8 uur per dag achter de computer of televisie te vinden zijn? Bizar toch.

‘S avonds neemt de hoeveelheid licht af en maakt je lichaam melatonine aan. Onze mobiel- en laptopschermen stralen veel blauw licht uit en dit licht zorgt voor minder melatonine aanmaak waardoor de biologische klok verstoord kan worden. Ditzelfde blauwe licht kan zorgen voor hoofdpijn en brandende/vermoeide ogen.

De glazen van de E-Polette hebben een lichtgeel filter dat ervoor zorgt dat je lichaam melatonine aan blijft maken en je ogen wat rust geeft.

Op de site zijn bij elke bril tussen de foto’s de afmetingen te vinden zodat je zelf kunt meten welke maat bij jou past. Er is zelfs een optie om virtueel je bril te passen! Vind je het niet fijn om zomaar een montuur online te bestellen zonder hem te passen? Dan kun je altijd een spontaan bezoekje brengen aan de polette.nl winkel (Kinkerstraat 288) in Amsterdam.

Ik heb voor de E-Brooklyn gekozen, een heel mooi montuur van acetaat in rechthoekige vormen. Toen ik hem voor het eerst opzette, had ik niet verwacht dat er ooit een bril zou zijn die ik wel leuk bij mezelf vind staan. Ik vind hem ook verbazend stevig en de kwaliteit is geweldig. Wanneer ik de bril opzet, worden alle kleuren om me heen een stuk warmer door het filter. In eerste instantie moesten mijn ogen nog even wennen, ze werden nog gevoeliger dan eerst en ik voelde het aan mijn hoofd, maar ik draag hem nu een week of 2 en ik ben er heel erg tevreden over! Mijn ogen zijn een stuk minder vermoeid en branderig wanneer ik de bril draag.

Ik kan de E-Polette zeker weten aanraden aan iedereen die veel achter de computer zit voor school of werk!

Leave a Reply