Uitvaartverzekering: voor welk bedrag moet ik mij verzekeren?

Dat een uitvaartverzekering nuttig is moge duidelijk zijn. Hiermee voorkom je dat je nabestaanden met een torenhoge rekening blijven zitten na je overlijden. Bij een uitvaartverzekering kies je een bedrag dat moet worden uitgekeerd na je heengaan. Op basis hiervan wordt je maandelijkse premie bepaald. Maar hoe weet je welk bedrag je nodig hebt? En hoe zit het met inflatie?

Wat kost een uitvaart?

Elke uitvaart is anders. Sommige mensen willen een eenvoudige plechtigheid, anderen trekken alle registers open om van hun uit vaart een onvergetelijke happening te maken. Wat ook je wens is, een uitvaart kost al gauw 8.000 euro. Maar om een passende verzekering af te sluiten wil je natuurlijk een exacter bedrag weten. Gelukkig zijn er handige tools om je uitvaartkosten te berekenen. Deze tools helpen je wensen op een rijtje te zetten met de bijbehorende kosten.

Hoe zit het met inflatie?

Als een bedrag nu toereikend is, hoe zit het dan over (hopelijk) tientallen jaren? Is het door jou gekozen bedrag dan niet veel te laag geworden door inflatie? Check of de uitvaartverzekeraar indexering toepast. Dan blijft je verzekerde kapitaal waardevast en past het zich aan de inflatie aan. Bij sommige verzekeraars wordt dit standaard toegepast, bij andere moet je dit apart regelen.

Soms kan het wel zijn dat indexering niet voldoende is om gestegen prijzen van producten en diensten te compenseren. Het is daarom verstandig om het bedrag waarvoor je je verzekert iets ruimer te nemen dan je nu nodig zou hebben. Voor de hoogte van de premie die je maandelijks kwijt bent zal het niet heel veel uitmaken.

Leave a Reply