Superfoods

Wil je gewoon wat gezonder zijn, of wil je afvallen op een gezonde manier? In beide gevallen kan het bestuderen van superfood een goed begin zijn. Dit is voeding van een hoge kwaliteit die daardoor een heilzaam effect op je gezondheid en schoonheid heeft. Nu hebben alle superfoods hun eigen eigenschappen maar een ding hebben ze allemaal gemeen; ze versterken het immuunsysteem en verjongen de huid, daarnaast beschermen ze ook nog eens tegen kanker en vrije radicalen. Het eten van Superfood is dus bij uitstek een geschikte manier om gezonder te zijn of te worden.

Verjongend

Superfood heeft diverse eigenschappen maar een van de eigenschappen die elke soort superfood heeft is dat het meewerkt aan een verjongend effect, iets wat je niet alleen terugziet aan minder rimpels in je gezicht maar ze hebben een verjongend effect op het hele lichaam. Er wordt zelfs gezegd dat ze het verouderingsproces vertragen, hier is de wetenschap het nog niet geheel mee eens al zijn er al tal van mensen die geheel achter superfood staan en het dus ook aanbevelen bij iedereen. En geef nou zelf toe; van gezond eten is nog nooit iemand ongezonder geworden.

Wat voor superfood is er dan?

Er zijn heel veel soorten superfood, genoeg soorten om een heel dieet mee samen te stellen zodat je altijd gezond eet! Een aantal voorbeelden van superfood zijn; rauwe olijven, aloë vera, rode bieten, acai, zeegroenten, rauwe cacao, hennepzaad, maca en Reishi paddenstoelen. Superfood is rijk aan antioxidanten welke heilzaam zijn tegen de vrije radicalen, dit is het restafval van je metabolisme en deze veroorzaken diverse ziektes waarvan onder andere kanker. Door veel superfood te eten verlaag je de vrije radicalen in je lichaam door ze te bestrijden met antioxidanten.

Superfood voor meer energie

In deze maatschappij zitten er lang niet genoeg uren in een dag en zijn we vaak moe, superfoods geven vaak extra energie waardoor je fitter bent en de dag beter doorkomt. Wanneer je naast dat je superfood eet ook nog eens suiker uit je dieet schrapt, zal je zien dat je je beter voelt, afvalt en veel meer energie bezit. Je kunt superfood gemakkelijk integreren in je dagelijkse dieet, het is echt geen zaak om alleen maar superfood te eten. Toch is het makkelijk om superfood in je dagelijkse ritme in te passen; ze zijn gemakkelijk te verwerken in het normale dieet en zal in veel gevallen ervoor zorgen dat je alleen maar meer superfood wilt gaan eten.

Leave a Reply