Sparen? Beleggen? Koop een tweede huis!

Het is geen geheim dat er steeds meer vermogende Nederlanders bijkomen. Mensen met genoeg geld op de bank die daar heerlijk van kunnen leven. Maar omdat niet al het geld op hoeft, zoeken veel mensen alternatieven voor hun spaargeld.

Want sparen, dat is voor de meeste mensen geen optie meer met de lage rentestanden. En beleggen neemt risico’s met zich mee, moet je liggen, moet je jezelf eigen maken en levert zeker geen zekerheid.

Wat dan wel? Denk er eens over na om een tweede huis te kopen.

 

Tweede huis

Een tweede huis kan een mooie investering zijn. De waarde van huizen kan natuurlijk wel eens schommelen, maar een huis is wel een tastbaar object. Dat het van de ene op de andere dag niets meer waard zou zijn, is vrijwel onhaalbaar.

Daarbij kan een tweede woning in Nederland een mooi vakantieadresje opleveren, waardoor je ook op die manier weer kosten kunt besparen én inkomsten kunt genereren. Want als je je tweede huis beschikbaar stelt voor mensen die hun vakantie inplannen en nog een vakantieadresje zoeken, kun je er nog winst uit halen!

 

Vakantieparken

Wie het interessant vindt, zou zich eens moeten verdiepen in de aanschaf van een vakantiewoning op een bekend park. Zo zijn er onder meer huizen te koop op parken van Roompot en Landal Green Parks. Deze parken bemiddelen vaak ook in het verhuren van jouw huisje, waardoor je er weinig omkijken naar hoeft te hebben.

En als je zelf zin hebt om er even tussenuit te gaan, heb je altijd een adresje waar je terecht kunt.

 

Prijzen van een tweede woning

Of je nu veel spaargeld hebt of heel veel, er is voor iedereen wel wat te vinden. Een flat van € 95.000 kan een mooie investering zijn, net als een bungalow van € 400.000. Het is dus maar net hoeveel geld je op de bank  hebt staan en “in stenen” wil stoppen.

Een vakantiewoning gaat doorgaans voor om en nabij de € 150.000 tot € 300.000 van de hand. Hier krijg je relatief weinig woning voor terug, maar natuurlijk wel de allerbeste voorzieningen van een vakantiepark (denk aan zwembad, receptie, golfbaan, tennisbaan en soms zelfs een strand).

 

Laat je adviseren

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een vakantiehuis of tweede huis aan te schaffen? Laat je dan door een gespecialiseerde makelaar informeren. Met het juiste advies kun jij binnenkort besluiten wat je met je zuurverdiende spaargeld gaat doen, zonder bang te hoeven zijn voor beleggingen of tandenknarsend je spaarrentes te checken. Een tweede huis levert je meer vrijheid én plezier op!