Snel en gemakkelijk afvallen?

Afvallen is voor de meeste mensen nog niet zo makkelijk als het lijkt. Een inschrijving bij de sportschool is snel gedaan, maar vaak hebben we niet de tijd om regelmatig te trainen en zonder goede begeleiding loop je eerder tegen een blessure aan, dan dat je ook werkelijk af zult vallen. Dankzij de gewonnen spiermassa is het ook nog eens zeer goed mogelijk dat je juist meer gewicht zult vergaren, terwijl dat niet de bedoeling was. In de eerste maanden van het nieuwe jaar willen veel mensen vaak wat doen aan hun gewicht, sommigen omdat er een vakantie aan het strand in het verschiet ligt, anderen juist omdat het een goed voornemen was eindelijk eens van dat buikje of overgewicht af te komen. Logisch ook, aangezien overgewicht zorgt voor snellere vermoeidheid en een grotere kans op ziekten. Hoe kun je nou makkelijk afvallen, zonder dat er een grote kans is op een jojo-effect?

Afvallen ligt niet aan het dieet, maar in wat die-eet

Afvallen door rigoureus te gaan snijden in de dagelijkse maaltijden, is niet alleen gevaarlijk, het zorgt er ook nog eens voor dat ons lichaam niet genoeg essentiële voedingsstoffen binnen krijgt, waarmee het ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Deze trend binnen het afvallen die ontstaan is na een overvloed van vreemde diëten uit onder andere Amerika, legt de nadruk vooral op wat er gegeten wordt. Jasper Alblas heeft hier een volledige website over gemaakt met allerlei tips en trucs, inclusief gerechten, recepten en boodschappenlijstjes. Hier ligt de nadruk vooral op koolhydraatarm eten. Koolhydraten verhogen namelijk het insulinegehalte in het lichaam en dit zorgt er al gauw voor dat onze systemen intern minder goed werken. Minder koolhydraten eten zorgt dus al snel voor snellere verbranding. Wat de meeste mensen overigens direct zal opvallen, is dat de gerechten hier vooral grote maaltijden zijn die gewoon gegeten kunnen worden. Heb je dus een druk leven en veel stress, zelfs dan zal het weinig moeite kosten om dit project te volgen.

Een makkelijk programma om te combineren

De meeste programma’s zijn moeilijk te combineren met andere opvattingen van afvallen, maar dit programma is juist makkelijk in te passen binnen bijvoorbeeld een trainingsprogramma in de sportschool. Je krijgt namelijk genoeg voedingsstoffen binnen om energie over te houden om net een stapje extra te doen. En daarmee is dit programma al snel geschikt voor mensen die juist van alles een beetje willen doen. Of je daarmee het meeste gewicht verliest, is echter wel de vraag.

Leave a Reply