Parels van het Midden-Oosten

Landen in het Midden-Oosten zijn erg in trek. Van Marokko tot en met Jordanië, van Tunesië met Irak: er is van alles te zien en te doen. Waan je in een sprookje van 1001 en 1 nacht als je door de straten loopt van deze landen. Hieronder enkele landen die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn en daarnaast ook erg veilig worden bevonden.

 

Marokko: de koningssteden

In Marokko kun je als westerse toerist heel goed reizen. De voertaal is Frans, waardoor mensen zich er makkelijker verstaanbaar kunnen maken. Meknes, Fes, Marrakech en Rabat staan bekend als de 4 koningssteden en mogen tijdens je reis aan dit mooie land zeker niet ontbreken. Vergaap je aan de schoonheid in de souks en moskeeën, voel de geschiedenis tot leven komen in de woestijn en geniet van het vele onverwachte groen in het Atlas- en Rifgebergte in het noorden van het land. Marokko is een aanrader. Zowel voor individuele reizigers als voor gezinnen.

 

Egypte: land van de farao’s

De Nijl volgen, de piramides bezoeken, je in 1001 nacht wanen als je door de steden Caïro en Luxor loopt… het kan allemaal in het prachtige Egypte. Na een periode van onrust is de rust in dit land weer wedergekeerd. Bezoek de piramides van Cheops en Gizeh, ga zwemmen in de Rode Zee en duik hier de mooiste koralen tegemoet. In Egypte kun je zowel genieten van een all inclusive vakantie als van een culinaire en culturele rondreis. Voor iedereen is er in Egypte wel wat te vinden. Zeker een tocht met de trein langs de Nijl is een aanbeveling voor zowel gezinnen als individuele reizigers of groepen.

 

Jordanië: grote droogte en mooie schatten

Ondanks haar Midden-Oosterse uitstraling is Jordanië een vrij modern land. De koning van Jordanië is dan ook getrouwd met een Engelse en daardoor zijn de nodige invloeden over komen waaien. In Jordanië tref je geen groen, zoals in Marokko. Het land is kurkdroog, maar ook dat  levert mooie landschappen op. Ga bijvoorbeeld eens naar de grotwoningen van Petra en laat je overweldigend oor de schoonheid daarvan. Bezoek dan ook World’s End, dat daar gelegen is. Ga lekker aan de waterpijp met de lokale bewoners of reis af naar Aqaba, waar je kunt zwemmen in de Rode Zee. Ben je daar helemaal klaar mee? Ga dan drijven in de Dode Zee, terwijl je op een steenworp afstand Israël ziet liggen.

 

Heb je genoeg inspiratie opgedaan voor een reis naar het Midden-Oosten? Dan is het de hoogste tijd om de schatten zelf te gaan ontdekken. Boek je Midden-Oosten reis via Djoser en ontdek de parels met je eigen ogen.

Leave a Reply