Over het leven, geluk en keuzes

Ik schommel elke dag een beetje tussen het normale en het onwerkelijke. Dat klinkt vast gek, maar ik denk dat dat het leven wel een beetje is. Het eerste moment dat het me weer lukte om te zitten en daarom ook het eerste moment dat ik me weer vrij voelde, was ook op een schommel. Dát voelde pas onwerkelijk.

Tot zo ver mijn random filosofische hersenspinsel hoor, want als iemand vraagt hoe het gaat dan zeg ik; goed! En het gaat ook goed! Moet je zien wat ik allemaal doe! Ik lééf! Het is dan ook gewoon niet leuk om te vertellen dat er soms een keerzijde aan zit, dat ik erachter kwam dat ik nog niet voor de volle honderd procent m’n energie terug heb (duhuh, logisch) en dat het soms allemaal een beetje veel is (examenjaar, stress, verwerking, alles). Al deed ik ondanks dat zó ontzettend veel leuke dingen de laatste tijd en prijs ik mezelf elke ochtend nog steeds gelukkig dat ik überhaupt op kan staan. Ik hoop dat die geluksmomentjes nooit meer weg gaan.

Ik logeerde met een revalidatie-vriendinnetje. We waren namelijk voor een paar weken kamergenootjes en deelden een liefde voor lachen, hema en andere creatieve dingetjes. We hebben weer een hele hoop gepraat en tranen van het lachen (heerlijk). Het is gek en vooral fijn om zoveel van jezelf in een ander te herkennen, ook al zijn we allebei zo verschillend.

We gingen met school naar Rotterdam. Alle beeldende vorming klasjes hupsakee in een bus en richting de kunstigste stad van ons kikkerlandje. Eerst naar de expositie van Keith Haring (aanrader!), vervolgens 2u pauze om te shoppen/foto’s te maken/naar de mcdonalds te gaan en als laatst een dansworkshop bij het Scapino Ballet, wat ook echt geweldig was.

Mijn vriendinnen en ik vierden carnaval. En het was geweldig. Indianenpakje aan, feestje 1, de meest foute carnavalsnummers meezingen, slapen, optocht, met een zingende buschauffeur naar feestje 2, leuke mensen en vooral gewoon heel veel gezelligheid. Ik vind het zo jammer dat het alweer afgelopen is!

Ik moet zeggen dat ik het nog wel eens lastig vind om de goede keuzes te maken. ‘Nee’ zeggen tegen leuke dingen is ook gewoon niet tof, maar soms is het even beter om voor jezelf te kiezen. Nu kies ik mooi voor het halen van mijn examen dit jaar én ik ga kiezen voor de opleiding die me het aller aller leukst lijkt. Of dat nou hbo (communicatie & multimedia design of media, informatie & communicatie) of mbo (grafisch lyceum) is. *spreekt zichzelf even streng toe* Ik kom er wel uit! En als jij toevallig één van deze opleidingen doet of deed, let me know!

Wat is jouw favoriete moment van de afgelopen weken?

Leave a Reply