Matrassen vergoed door zorgverzekering

Wanneer je aan vergoedingen van je zorgverzekering denkt, denk je niet meteen aan een matras, het is echter wel mogelijk om in bepaalde gevallen je matras vergoed te krijgen van je zorgverzekering. Dit is echter geen simpel proces en dit zal zeker niet in alle gevallen vergoed worden. Het is dus zeker belangrijk om goed na te gaan of je in aanmerking komt om een matras vergoed te krijgen. Je doet er in ieder geval zeker goed aan om bij je huisarts of specialist een medische verklaring te vragen die je kan helpen je matras vergoed te krijgen.
matras

Niet alle rugpijn volstaat voor een vergoeding van een matras

Het is zeker niet in alle gevallen zo dat je met rug- of andere pijnklachten recht hebt op een vergoeding van een matras. In veel gevallen zal je hier zelfs naast een medische indicatie van je huisarts of specialist ook nog formulieren in moeten vullen. Een van die formulieren kan het aanvraagformulier anti-decubitus materiaal zijn. Houd er rekening mee dat deze in de meeste gevallen ingevuld moet worden door de behandelend arts of specialist. In veel gevallen zal je ook nog eerst een anti-decubitus bed moeten lenen van de thuiszorgwinkel voor een periode van tenminste een half jaar, daarna zal worden gekeken of je recht hebt op een vergoeding voor een eigen bed.

Hoe zit het dan met een hoog-laagbed?

Een hoog laag bed wordt in de meeste gevallen alleen verstrekt wanneer je verpleegd wordt op bed, het kan echter ook zijn dat een hoog-laag bed ervoor zorgt dat je jezelf kunt redden en hierdoor kunt voorkomen dat je in het verpleeghuis terecht komt. Dit bed wordt ook geleverd met een matras, maar ook deze wordt niet verstrekt bij ‘vage’ klachten. Ook zwangere vrouwen hebben tijdens het thuis bevallen recht op een matrasbeschermer, deze is zonder al teveel problemen aan te vragen bij je verzekering.

Matrassen declareren

Het is dus zeker niet zo dat je wanneer je een nieuwe matras nodig hebt je deze zonder enige problemen kunt declareren bij je zorgverzekering. Het is echter in bepaalde gevallen wel mogelijk om deze te declareren. Het is zeker handig om in je voorwaarden na te gaan of dit tot de mogelijkheden behoort of dit na te vragen bij je zorgverzekeraar wanneer je hier recht op hebt. In veel gevallen zal je na een verwijzing van je specialist bij een gerenommeerd beddenspeciaalzaak een matras uit kunnen zoeken.

Leave a Reply