Maak zelf deze lichtjes van papier

Het is alweer eventjes terug dat ik op Facebook werd getagd in een heel leuk bericht van Karin Joan. Zij liet zien hoe ze met haar zelfgemaakte download een lichtje van papier in elkaar zette! Perfect voor deze donkere decemberdagen en voor de kerstsfeer in je interieur natuurlijk.

‘Die moet ik een keer maken!’ beloofde ik mezelf, en ik ben deze keer mijn belofte nagekomen. Ik denk dat dit één van de makkelijkste DIY’s is die ik ooit gemaakt heb, maar ook één van de leukste. Ze staan nu naast het kerststalletje in de woonkamer, maar ik denk dat ik ze (ook) op mijn slaapkamer neer ga zetten. Het aller leukst vind ik namelijk het moment dat ik ’s avonds in m’n warme bedje stap en er kleine lichtjes aanstaan.

En jij kan ze natuurlijk ook maken! Als eerst moet je even naar deze link met het Facebook bericht gaan en bovenin het bericht de link van de gratis downloads aanklikken. Dan moet je je aanmelden door je emailadres in te vullen en krijg je via de mail toegang tot de door Karin Joan gemaakte gratis downloads!

Vervolgens download je de papieren lichtjes ontwerpen, dit zijn er 6 en je kunt er zoveel uitprinten als je zelf wilt. Op gewoon papier in zwart-wit.

Eenmaal uitgeprint zie je dat de ontwerpen dubbel zijn en eigenlijk hoef je maar één van de twee kanten te gebruiken om een lichtje in elkaar te zetten. Van het dubbele ontwerp is er één groter dan de ander, dus je kunt er één groot en één klein lichtje maken.

Je knipt de twee ontwerpen los van elkaar en zorgt dat het papier goed recht geknipt is in de lengte die jouw voorkeur geeft. Ik heb zelf per lichtje de lengte iets laten verschillen zodat er grote en kleinere lichtjes door elkaar staan.

Ik heb ervoor gekozen om stukjes uit het ontwerp te snijden zodat er wat licht doorheen komt, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Het is handig om hiervoor een stanleymes of een klein mesje te gebruiken.

Je vouwt het papier rond en plakt de beide zijkanten aan elkaar vast. Hoe ver je het papier oprolt is aan jezelf, maar je kunt het bijvoorbeeld om een glazen potje heen rollen als maatstaaf. Zorg er in ieder geval voor dat er nog ruimte is om een lichtje in te stoppen.

En als allerlaatst het lichtje zelf natuurlijk! Gebruik een lichtje met een batterij erin zodat je ‘m aan en uit kan zetten (en het papier niet affikt, haha). De lichtjes die ik gebruik zijn kaarsjes op batterijen van de Hema.

Tada, een zelfgemaakt kerstlichtje, met heel veel dank aan Karin Joan natuurlijk! Ik vind haar oprecht één van de meest creatieve mensen op het internet en het is zo gaaf dat zij haar creativiteit deelt met anderen door het voor iedereen toegankelijk te maken. Wanneer je je aanmeld voor haar nieuwsbrief, krijg je toegang tot alle downloads en weggevertjes! Dit zijn vooral papieren projecten, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van de transfermarker om eenvoudig afbeeldingen van een print over te brengen op hout of stof. Héél tof!

Waar zou jij deze leuke lichtjes in huis neerzetten?

Leave a Reply