MAAK in Rotterdam

Het leek een zonnige donderdagochtend en ik had mezelf beloofd op een tripje naar Rotterdam in de vakantie. Zo gezegd, zo gedaan; ik pakte de bus en de trein om vervolgens in een sneeuwend Rotterdam uit te stappen. Ik bekeek wat winkels, had een leuk gesprek met een oude man op straat, vond de perfecte laarsjes niet en deed wat ik eigenlijk al wel een tijdje wilde doen: het winkeltje MAAK Rotterdam opzoeken.

Dit bleek nog niet zo’n simpele klus te zijn voor iemand die 1. uit een mini stadje komt en daardoor nul ervaring heeft met metro’s en trams en 2. Rotterdam voor geen meter kent, maar gelukkig is daar Google Maps to the rescue. Vanaf de metro halte is het gelukkig maar één straat inlopen en ik was blij toen ik ‘MAAK Rotterdam’ op een uitklapbordje zag staan. Gevonden!

Een winkeltje vol prachtige illustraties, handgemaakte hebbedingetjes, plantjes en zelfgebakken taart! Daphne van iliveinthetrees.nl schreef eerder een keer over MAAK en haar blogpost maakte me meteen enthousiast. Dit soort winkeltjes vind ik het aller leukst. Ik stapte het winkeltje binnen en het was net of ik in de perfecte woonkamer was beland; een hele knusse en gezellige ruimte.

MAAK Rotterdam is het winkeltje van Femke en Froukje en ze verkopen alles wat hen blij maakt. Femke was in de winkel een high tea aan het voorbereiden op het moment dat ik binnen rond liep en vertelde me enthousiast over het feit dat ze samen hun droom hebben waargemaakt toen ze afgelopen augustus hun eigen pandje huurden. Hoe gaaf! Het pandje dat ze huren is aan de Mathenesserweg, best wel een stukje buiten de stad, maar ze zitten er prachtig. Er is alle ruimte om te bakken, high tea’s en workshops te geven (in de tuin!), hun eigen gemaakte babyspulletjes onder het merk ‘Roezemoez’ en allerlei andere creatieve dingetjes te verkopen!

Daphne vertelde in haar blogpost hoeveel liefde er in de winkel gestopt is door Femke en Froukje en nu ik het met mijn eigen ogen gezien heb, kan ik daar alleen maar ja en amen op zeggen. Ik vind het echt geweldig om te zien hoe zij ‘gewoon’ doen wat ze het áller leukst vinden. Ik hoop dat ik later ook zo’n passie in mijn werk mag gaan vinden!

Als je mij ergens blij mee maakt is het wel van die leuke en schattige papieren goodies (joh.. haha) en ik ben de winkel volgens mij wel 5 keer helemaal rondgelopen om alles goed te bekijken. Ik zocht een klein cadeautje en een kaartje voor mijn ouders, maar het liefst had ik alles meegenomen. Jammer genoeg ben ik ‘m vergeten op de foto te zetten, maar ik zei ook al tegen Femke hoe leuk ik bijvoorbeeld de ‘trommelliefde’ kaartjes vind, gemaakt door Anouk & Laury. Of het knuffeltje met zeefdruk dat ik hierboven in mijn handen heb van Lijnloves.

Uiteindelijk koos ik voor een mini plantje en mijn 2 meest favoriete kaartjes: de linker is van Lot Bouwes en de rechter is van Teken-Ing. Ik kwam tot de conclusie dat ik zeker weer een keertje terug wil naar MAAK Rotterdam! Ik kan je deze winkel heel erg aanraden als je op zoek bent naar een origineel cadeautje, een mooi plekje zoekt om te high tea’en, op zoek bent naar een creatieve workshop of gewoon toevallig in de buurt bent en even tijd hebt om rond te neuzen.

Wat vindt jij van MAAK Rotterdam? Ben je er al wel eens geweest?

Leave a Reply