Je wordt 18. Wat is een passende zorgverzekering?

Voordat je achttien bent, ben je over het algemeen gewoon meeverzekerd met je ouders. Dit betekent dat je zelf geen premie hoeft te betalen en over het algemeen regelen je ouders alles met de zorgverzekeraar zelf. Maar op het moment dat je 18 wordt, ben je wettelijk verplicht zelf een zorgverzekering af te sluiten. Doe je dat niet, dan kunnen de gedwongen prijzen redelijk snel heel hard oplopen. Maar hoe kun je nou het beste bepalen welke zorgverzekering het beste bij jou past?

Zoveel mensen zoveel wensen

Er zijn veel verschillende mensen met allemaal hun eigen voorkeuren wanneer het aankomt op zorg en verzekeringen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat er vele verschillende zorgverzekeringen zijn die allen een uiteenlopend aanbod hebben met verschillende pakketten en uiteraard grote verschillen in zowel dekkingen als premies. De beste zorgverzekeraar vinden, dat kan dan nog een flinke uitdaging lijken en het moet ook toegegeven worden dat het inderdaad niet makkelijk is wanneer je niet weet waar te beginnen. Met een beetje handigheid kun je echter snel zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en als snel zien welke aanbieder eigenlijk het beste bij jou past.

De beste zorgverzekering vinden

Het lijkt simpel, je neemt gewoon de zorgverzekering en zorgverzekeraar die jouw ouders ook voor jou gekozen hadden. Op die manier hoef je niet zolang te zoeken en is ook het maken van de keuze een stuk makkelijker, je kiest wat je kent immers. In meer dan 90% van de gevallen zit je dan bij een aanbieder die geen speciale pakketten of diensten voor jou heeft en in het grootste geval betaal je ook maandelijks teveel premie. Het is veel verstandiger om te kijken wat je zelf echt nodig hebt en waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Heb je een beugel of een prothese, zorg er dan minstens voor dat de zorgverzekeraar daar raad mee weet en er pakketten voor heeft. Heb je nooit zorg nodig gehad en denk je dit ook niet nodig te hebben, dan moet je wettelijk alsnog een basisverzekering hebben (en dat is maar goed ook, want je kunt een ongeluk nooit helemaal uitsluiten).

Heb je dit allemaal op een rijtje gezet, maar zijn er nog steeds meer dan twee aanbieders die een goede optie lijken, dan is het de hoogste tijd om eens te kijken naar de dekkingen, de voorwaarden en de premies. Kun je bijvoorbeeld bij specialisten bij jou in de buurt terecht, of moet je eerst heel Nederland doorrijden? Hoe worden de kosten precies gedekt en kun je op extra hulp rekenen of is dat volledig uitgesloten? Wanneer je op deze manier de vergelijking maakt, is het vinden van de beste zorgverzekeraar niet zo moeilijk als het lijkt.

Leave a Reply