Hanoi: 5 x streetfood dat je moet proeven!

Food heaven, food paradise, food coma’s, noem het zoals je wilt. Dat Hanoi de culinaire streetfood stad van Vietnam is, is een feit!

Hanoi is de ideale stad om verschillende heerlijke streetfood gerechten uit te proberen. Streetfood is in veel Aziatische landen een onderdeel van de cultuur en Hanoi is hier geen uitzondering op. Uiteten in restaurantjes is daarom ook doodzonde. Streetfood is niet alleen lekkerder en spotgoekoop, maar de hele belevenis eromheen is onbetaalbaar. Kleine plastic stoeltjes, stomende pannen, hongerige locals, chopsticks en heerlijk eten. Dit zijn de simpele ingrediënten voor pure happiness!

We zijn Hanoi (old quarter) afgestruind voor het lekkerste eten en zetten de absolute must-eats voor jou op een rijtje:

1/ Pho

Vraag Vietnamezen naar hun favoriete gerecht en de kans is 90% dat ze antwoorden met Pho. Dit is namelijk het meest typerende gerecht van Vietnam. In ons artikel over Hanoi hebben we hier al kort over verteld. Het is een soep, die bestaat uit een heerlijke bouillon, rijstnoedels en vlees. Wij hebben de twee beste Pho eettentjes voor jou uitgekozen.

Voor Pho Bo (rundvlees) ga je naar Pho Gia Truyen in de straat Bat Dan 49. Hier krijg je zonder twijfel de beste pho met rundvlees. De pho is alleen in de ochtend en avond verkrijgbaar en het is er altijd druk. Als de tent vol met locals zit en er een rij tot buiten staat, dan weet je dat het de real deal is!

Een andere overheerlijke Pho, die je moet hebben geproefd, is de Pho Ga (kip). Een hele goede vind je in de straat Hang Hom. Het huisnummer is niet bekend, maar het ligt tegenover het Chic hotel. Vanaf 18:00 uur vind je hier een rijtje met plastic stoeltjes en tafeltjes, waar je één van de beste Pho Ga’s krijgt. Schuif aan en geniet!

Tip! Neem bij de Pho ook wat gebakken deegstengels. Dit zijn een soort van Aziatische soepstengels.

2/Hoa Qua

Hoa Qua is een onwijs lekker fruittoetje voor na het eten. Je krijgt een mix van verschillende vruchten zoals jackfruit, watermeloen, mango, passievrucht, druiven en ananas gemengd met kokos- en gecondenseerde melk. Heel simpel, maar ook heel lekker. Voor de echte zoetekauw kan er ook nog een flinke schep softijs bovenop. Waar kun je dit heerlijke toetje vinden? In de dessert street van Hanoi, To Tich. 

3/Bahn Mi

Wist je al dat je in Vietnam heerlijke baguettes kunt eten? De baguettes zijn net zo heerlijk als in Frankrijk, maar dan met een Aziatische vulling. Best of both worlds dus. De beste broodjes zul je gegarandeerd vinden bij Bahn Mi 25. Het is hier altijd druk, de broodjes zijn vers en het personeel is onwijs vriendelijk. Terwijl de meeste streetfood verkopers minimale service verlenen, weet Bahn Mi 25 iedereen voor zich te winnen. Ze maken een praatje en onthouden je bestelling voor de volgende keer. Ook geven ze alle klanten gratis bananen en thee. Gewoon als extra bedankje voor het kopen van een broodje (en dat nog voor geen 1 à 2 euro). Je vindt Banh Mi 25 in de straat Hang Ca nummertje 36.

4/Egg coffee

Ooit al eens koffie gedronken waar ei in zit? Klinkt een beetje gek, maar het is echt heerlijk! Vietnamese koffie is al lekker, maar de ei maakt de koffie enigszins crème-achtig en lijkt een beetje op vloeibare tiramisu. Wij aten/dronken het meer als toetje dan als echte koffie. De koffie is alleen in Hanoi te verkrijgen in verschillende koffiehuisjes. De beste egg coffee krijg je bij Giang Cafe in de straat Nguyen Huu Huan 38.

5/ Bahn Xeo

Een heerlijk tussendoortje is de Bahn Xeo, ook wel sizzling pancake genoemd. Het is een krokante rijstenpannenkoek gevuld met taugé, garnalen en beef. Je eet de pannenkoek met verse kruiden en dipt dit in een vissausje met limoen. Yummmm!! Vraag een local voor een goed adresje om Bahn Xeo te eten, er zijn er genoeg in Hanoi.

Tip! Mocht je net zo veel van eten houden als wij, dan is de Hanoi streetfoodtour iets voor jou. Je gaat dan samen met een gids langs verschillende lokale eettentjes en proeft op deze manier de keuken van Hanoi! Je kunt een streetfood tour o.a. boeken via Friendship Travel. Vraag dan naar Elly (de guide), ze is een engel en neemt je mee naar de beste eettentjes.

Leave a Reply