Fertiliteitproblemen

Voor een redelijk groot aantal stellen is het krijgen van een kind niet voor de hand liggend. Acupunctuur blijkt een zeer geschikte optie te zijn voor mensen met fertiliteitproblemen zonder een aanwijsbare oorzaak. Zo als bijvoorbeeld de zaadkwaliteit van de man in orde is, de doorlaatbaarheid van de eileiders goed is, een goede hormonale balans aanwezig is, en de baarmoeder normaal van vorm is. Blijft er op dit moment toch nog een zwangerschap uit, dan kan het zo zijn det de verstoring energetisch van aard is. In dit geval kan acupunctuur een uitkomst bieden. Het voordeel van acupunctuur is dat het geen nare bijwerkingen heeft. De behandeling met acupunctuur kan een goede aanvulling zijn op een reguliere behandeling. De combinatie van oosterse met westerse geneeskunde is dan ook ideaal.

Hoe werkt het?

In de traditionele Chinese geneeskunde speelt een vrije doorgang van energie in het hele lichaam (systeem) een belangrijke rol. Een normale cyclus verloopt energetisch als volgt: De nierenergie zorgt voor een goede eisprong, de leverenergie voor het vervoer van de eicel naar de baarmoeder en de miltenergie is voor de aanmaak van het baarmoederslijmvlies en de innesteling van de bevruchte eicel. Op het moment dat er iets mis is met de energie van een van deze organen, kan dit in de weg staan voor een zwangerschap. De behandeling richt zich er op om deze drie energiebanen met elkaar in evenwicht brengen.

Acupunctuur en IVF:

Acupunctuur kan worden toegepast voor mensen met een kinderwens, wat niet wilt lukken, terwijl er geen enkele medische verklaring voor is. Maar ook tijdens behandelingen als IUI, IVF en ICSI kan acupunctuur een waardevolle ondersteuning bieden. Een Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur de kans op succes bij een IVF behandeling positief beïnvloedt

Enkele cijfers:

  • De ‘’American Society of Reproductive Medicine’’ claimt dat IVF succesvol is bij 25% van de vrouwen onder de 35 jaar.
  • Een Duits onderzoek verklaart dat IVF, gecombineerd met acupunctuur een succeskans heeft van 42.5%.
  • Een studie uit ‘’Fertility and Sterility magazine’’ uit april 2002 ondersteunt deze cijfers. IVF was succesvol in 26% van de gevallen zonder acupunctuur, en 42% in de gevallen met acupunctuur.

Leave a Reply