E-health: thuistests en gezondheidspagina’s

Het internet speelt een steeds belangrijkere rol binnen ons leven. Zo doen we tegenwoordig al onze bankzaken online, boeken we er onze vakanties en ook voor de aankoop van elektronica zijn we er steeds vaker te vinden. Maar ook op het gebied van gezondheid gaat het internet steeds meer betekenen, zo zijn er verschillende websites die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze gezondheid.

TheCarrot en DirectLife: gezonder leven

Een goed voorbeeld van een dergelijke website is TheCarrot. Je kunt er via een gepersonaliseerde pagina gegevens opslaan die zijn gerelateerd aan je gezondheid om deze vervolgens met elkaar in verband te brengen. Zo kun je er checken of lichaamsbeweging invloed heeft op je slaappatroon, maar ook ingewikkeldere problemen kunnen in kaart worden gebracht. Zo kan men zich op de website naast slaapproblemen ook richten op thema’s als roken, seks en overgewicht.
Een ander voorbeeld is het door Philips ontwikkelde DirectLife, hierbij word je op basis van geavanceerde bewegingsmonitoring geholpen met het aanbrengen van blijvende veranderingen in je levensstijl. Er wordt eerst een beweegplan opgesteld dat aansluit op je behoeften. Vervolgens wordt je geholpen bij het bereiken van je fitnessdoelen en ontvang je feedback over je voortgang. Daarnaast verschaft het je aanvullende adviezen voor een gezonder leven.

Webwinkels

Was je vroeger altijd aangewezen op drogisterijen en apotheken, tegenwoordig kun je ook online terecht voor de aanschaf van gezondheidgerelateerde producten. Zo kun je bij bloeddrukmetersshop.nl eenvoudig een professionele bovenarm of pols bloeddrukmeter kopen. Deze zijn klinisch gevalideerd waardoor je er zeker van kunt zijn dat ze een nauwkeurig en betrouwbaar resultaat geven. Maar ook anti allergie middelen, pijnstillers en cholesterol verlagende visolie vind je tegenwoordig eenvoudig online.

Thuistests

Met de komst van het internet zij ook de thuistests erg populair geworden. Hiermee heb je namelijk de mogelijkheid om jezelf in alle privacy te testen op bijvoorbeeld SOA’s, allergieën, diabetes en vruchtbaarheid. Deze professionele thuistests vormen de ideale oplossing voor mensen die zich schamen een huisarts te benaderen. Daarnaast liggen de kosten van een dergelijke thuistest stukken lagen dan de kosten die door een huisarts worden gerekend. Sommige van deze tests geven al na enkele minuten een uitslag, terwijl anderen voor analyse naar het laboratorium dienen te worden verzonden. Na enkele dagen kun je online de uitslag van de analyse opvragen.

Leave a Reply