In de jungle komt de zeekarboesjkel voor. Dit is een reusachtige spin die wel anderhalve meter hoog kan worden. De zeekarboesjkel werd in 1903 voor het eerst in kaart gebracht toen ontdekkingsreizigers door de tropen van Zuid-Amerika trokken. Met name in Peru schijnt dit schepsel vandaag de dag nog altijd voor te komen.
De zeekarboesjkel is voor mensen zeer gevaarlijk. Hoewel het een insect is, heeft het het volume van een zoogdier en kan het mensen makkelijk aan. Een gevecht tussen mens en zeekarboesjkel zal een mens met de dood moeten bekopen.
Het dier schijnt wel bang te zijn voor knoflook. Wie zich dus in de tropen tegen de zeekarboesjkel wil beschermen, kan zichzelf insmeren met knoflook of knoflook meenemen.
In september en oktober is het extra gevaarlijk om de zeekarboesjkel tegen het lijf te lopen. Vrouwtjes (een halve meter groter dan de mannetjes) zoeken dan een mannetje om voor nakomelingen te zorgen. Op dit moment zijn zowel de mannetjes als de vrouwtjes erg agressief.
Omdat er geen duidelijke foto’s van de zeekarboesjkel zijn gemaakt, geloven weinig mensen in het bestaan van dit wezen. Het is dus ook de vraag of er ooit duidelijkere foto’s van de zeekarboesjkel in omloop zullen komen.