De ideale picknick

De zomer lijkt nu toch echt begonnen, wie had dat gedacht? Het zonnetje schijnt heerlijk en aangezien het weer in ons kikkerlandje onvoorspelbaar is moeten we daar nu zeker van genieten!

Zo vind ik het fijn om met gezin op een warme zaterdagmiddag naar het park te gaan voor een lekkere picknick. Dit zijn mijn tips om er een mooie dag van te maken!

Check voordat je van huis weggaat nog even het weerbericht. Niets is zo vervelend als je onderweg naar het park een plensbui op je hoofd krijgt! Op buienradar.nl kun je gemakkelijk het weer per uur bekijken, hier heb je ook een app voor.

Neem een koeltas of box met koelelementen mee. Zo kun jij de hele middag geniet van een lekker koud drankje!

Languit genieten van het zonnetje doen we niet op de harde grond, zorg daarom voor voldoende kleden en handdoeken.

Bescherm jezelf! Smeer je goed in met zonnebrand voordat je op pad gaat en draag eventueel een zonnebril en/of pet. Vergeet ook niet om je daarna elke twee uur in te smeren. Naast dat verbranding gevaarlijk is, wil je na een gezellige middag niet terugkeren als een kreeft!

Yup, een echte picknick is niet compleet zonder good food! Ga van tevoren nog even naar de supermarkt en gooi je mandje vol lekkernijen. Zo haal ik altijd alle spullen in huis om goedgevulde stokbroodjes klaar te maken. Wellicht zijn gezonde wraps ook een idee?

Stokbrood met (olijven)tapenade mag natuurlijk niet ontbreken.. Yumm! Vergeet geen wegwerp bestek en bordjes mee te nemen! Ook dit is verkrijgbaar bij de supermarkt.

Neem je favoriete drankje, in mijn geval cola light, mee en zorg voor een grote fles water. Warm weer vraagt om veel drinken, dus let er op dat je dit voldoende doet! Zo’n twee liter per dag.

Mocht je je vervelen of heb je geen zin in een praatje, neem dan wat leesvoer mee. Geen excuus meer om dat boek uit lezen onder het genot van een drankje en zak chips. (Don’t forget: Picknicken = cheat day!)

Bij een gezellig sfeertje is een muziekje wel zo leuk! Je kunt hiervoor een radio app gebruiken of zet wat nummers op je telefoon. Houdt het wel sociaal en laat niet heel het park meegenieten van jouw favoriete playlist.

Nog een paar kleine tips: 

  • Ga voordat je het huis verlaat nog even naar het toilet. Niet ieder park beschikt over de welbekende Dixi.
  • Neem een jack of vest mee. Aan het eind van de middag kan het behoorlijk afkoelen.
  • Na een leuke middag is het wel zo netjes om je troep op te ruimen!

 

Maar het allerbelangrijkst.. Maak er een mooi dag van en geniet van het zonnetje en de mensen waar je mee bent!

Ben jij dit jaar al wezen picknicken? Hebben jullie nog tips?

Leave a Reply