Blijf dicht bij huis: ga eens op vakantie naar België

Ga op een vakantie naar onze zuiderburen, kies voor een leuke tijd in België. Ontdek de prachtige Ardennen, bezoek de gezellige dorpjes of maak een stedentrip naar één van de grotere Belgische steden. Wat dacht anders van een dagje lekker uitwaaien aan de Noordzeekust? Leer Vlaanderen eens echt kennen of dompel jezelf in onder in het pittoreske Wallonië. Aangezien België vlakbij huis is, kan het land gemakkelijk worden bereikt met de auto of de trein. Er rijden ook dagelijks bussen naar de grotere Belgische steden, helemaal niet duur en zeer gemakkelijk. Mocht je toch liever gaan vliegen? Ga dan op zoek naar een goedkope vlucht naar Brussel.

Goedkoop België: prijzen zijn relatief gunstig

België is een ideale vakantiebestemming om vele redenen. Kom helemaal tot rust aan de Vlaamse kust of kies voor een korte vakantie in het extreem grote natuurgebied. België is ook een perfecte bestemming voor een goedkope reis. Denk alleen al aan de bezienswaardigheden in het land, de meeste zijn gratis te bezichtigen. Loop langs Manneke Pis, bekijk de Vogeltjesmarkt of maak een lange wandeling door de Ardennen. De Ardennen zijn zeer populair onder de wat actievere vakantieganger. Dit natuurgebied is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over tal van hotels en appartementen, waar tegen een laag tarief overnacht kan worden. Sta je liever op de camping? Geen enkel probleem, want er staan meerdere grote campings klaar voor jou en je gezin. De kinderen kunnen vol op genieten bij het zwembad, terwijl de ouders een prachtige fietstocht maken door het prachtige landschap van de Ardennen.

Grote steden in Vlaanderen

België is als het ware opgedeeld in twee delen, je hebt Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen spreekt men voornamelijk Nederlands, terwijl er in Wallonië Franstalig gesproken zal worden. Vlaanderen beschikt over enkele prachtige en grote steden. Denk bijvoorbeeld aan Brugge, dat de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ kent. Loop door deze prachtige stad of maak een fietstocht door Brugge. Het is zelfs mogelijk om met een boot door de grachten te varen, de gids verteld gelijkertijd meer over deze unieke Belgische stad.

Een andere geweldige Vlaamse stad is Gent. Kies voor een informatieve wandeling langs het burcht ‘Het Gravensteen’, deze dateert uit de middeleeuwen. Daarnaast kom je daar de Sint Baafs Kathedraal tegen, één van de vele kerken in dit gebied. Deze kathedraal bezit één meesterwerk, dan hebben wij het over ‘Het Lam Gods’. Een bekend altaarstuk van de broers Van Eyck, dit meesterwerk komt uit de vijftiende eeuw.

In het noorden van Vlaanderen staat de stad Antwerpen. De stad van de diamanten, de Belgische chocola en het Belgische bier.; alles reden dus voor een citytrip naar Antwerpen. Daarnaast staat Antwerpen bekend als een echte winkelstad, winkelliefhebbers kunnen hier vol op genieten van de grote winkelstraten en warenhuizen. Of voor de sportieve liefhebber, de marathon van Antwerpen in april. Mocht je meer van kunst dan van hardlopen houden, dan zijn er tal van musea waar een bezoek aan gebracht kan worden. Het Maagdenhuismuseum beschikt over één van de mooiste kunstcollecties van het land.

Natuur in Wallonië

Het zuiden van Belgie staat bekend als Wallonië en staat bekend om zijn prachtige natuur, droomachtige kastelen en vriendelijke bevolking. Voornamelijk de actievere vakantieganger en outdoor liefhebber komt graag naar Wallonië. Ga naar de Ardennen, één van de grootste natuurgebieden ter wereld. Dit natuurgebied is ideaal voor een mooie wandeltocht of een uitdagende fietstocht. Beklim de hoge bergen, kano over de wilde rivieren of ga vissen bij één van de meren en/of beken. De Ardennen heeft nog een leuke verrassing in petto, het is hier mogelijk om één van de grotten te bezichtigen. De bekendste grotten zijn de ‘Grotten van Han’.

Wil jij liever de drukte van de stad opzoeken, ga dan naar Brussel. De hoofdstad van Europa en natuurlijk België is een absolute aanrader tijdens een vakantie in België. Breng een bezoek aan Manneke Pis, eet een lekker frietje op het grote plein of ga naar het bijzondere Koninklijke Musea voor Schone Kunst. Wil je helemaal tot rust komen, dan raden wij het kuuroord Spa aan.

Leave a Reply