Bitcoin: bubble of goudmijn?

2017 was het jaar van Bitcoin. Grote kans dat je dit vanaf de zijlijn hebt meegemaakt en je afvroeg of je in moest stappen of niet. En terwijl je dat deed, nam de prijs alleen maar toe. Van € 6.000 in november naar zo’n € 14.000 in december.

Critici waarschuwden voor een “bubble”: de Bitcoin zou barsten en investeerders zouden duizenden euro’s verliezen. Optimisten zien de prijs van de Bitcoin echter alleen maar meer stijgen.

Wat moet je doen? Investeren in Bitcoin of je niet branden aan deze hype?

 

Wat is Bitcoin?

Het idee achter Bitcoin stamt uit 2008, maar werd in 2010 pas voor het eerst echt bekend. Bitcoin zou de betaalwereld veroveren door een alternatieve manier van betalen aan te bieden: de Bitcoin. Door Bitcoins te kopen van je euro’s of dollars zou je makkelijk geld kunnen overmaken, zonder tussenkomst van een bank.

Men noemt dat “gedecentraliseerd”. Banken, maar ook overheden worden buitenspel gezet. Ze hebben geen invloed meer op je spaargeld, kunnen je financiële gegevens niet langer inzien.

Er waren mensen die in 2010 geloofden in de Bitcoin en voor enkele tientjes of honderden euro’s aan duizenden tot tienduizenden Bitcoins wisten te komen (de waarde lag toen op enkele centen!).

Vandaag de dag zijn die munten vele malen meer waard. De stijging van Bitcoin is ongelooflijk. Van € 0,01 per Bitcoin naar ruim € 12.000 per Bitcoin.

 

Cryptomiljonairs

Het zal je niet verbazen dat heel veel mensen rijk zijn geworden door deze waardestijging. Stel je voor dat je in 2010 voor een tientje aan Bitcoin had gekocht. Dan had je er al gauw zo’n 100 tot 1.000 gehad. Met een waarde van rond de € 12.000 is dat vandaag de dag zo’n € 1,2 tot € 12 miljoen waard.

Doordat zoveel mensen rijk werden aan Bitcoins kwam het in het nieuws en wilden veel mensen ook nog profiteren.

Maar hoe zinvol is het om te profiteren van een munt die duizenden euro’s kost? Er zijn optimisten die denken dat de waarde tot wel € 300.000 kan stijgen (en dus zo’n 30 keer kan toenemen), maar er zijn ook critici die waarschuwen voor een bubbel.

Wat moet je doen?

 

Actualiteiten

Momenteel is de koers van Bitcoin aan het zakken. Dat komt doordat er in China wordt gesproken over het aan banden leggen van de Bitcoin. Een slecht teken voor mensen die Bitcoins hebben gekocht (zeker als ze dat onlangs hebben gedaan), maar misschien wel een goed teken voor mensen die in Bitcoins willen gaan investeren. Hoe lager de koers, hoe goedkoper je in kunt stappen.

 

Altcoins

Of is het misschien handig om je zinnen te verzetten? Want Bitcoin is lang niet de enige cryptomunt. Er zijn er veel en veel meer, waarvan enkele ook al enorm zijn gestegen in waarde. Zoals Ethereum (tegen de € 1.000), Dash (rond de € 800) en Monero (rond de € 500). Het zoeken naar een goedkope altcoins (alternatieve cryptocoins) kan dus zinvol zijn.

Maar waar moet je beginnen? Welke van al die coins bieden potentie en zijn de moeite van het investeren waard?

 

Bekijk Beleggen.com

Harm van Wijk is belegger in hart en nieren. Hij heeft zich dan ook toegelegd op het investeren in Bitcoin. Op zijn website Beleggen.com legt hij precies uit hoe hij 20% rendement haalt door Bitcoin én andere cryptocurrencies te kopen.

Zelf zegt hij hierover: “Iedereen moest lachen toen ik vertelde dat ik in Bitcoin investeerde, maar nu vraagt iedereen mij om advies.”

Wil jij weten wat Bitcoin en andere cryptomunten jou nog te bieden hebben? Wil jij weten hoeveel rendement jij vandaag de dag nog kunt halen? Bezoek dan Harms website.

[wpi_designer_button id=376]