Besparen op de autoverzekering

Er kan op diverse manieren bespaard worden op de autoverzekering. De dekking omzetten naar een goedkopere dekking is één zo’n manier, maar wie slim is bespaart door verzekeringen te vergelijken.

De premies die verzekeraars hanteren  verschillen sterk van elkaar. Bij de ene verzekeraar betaalt u € 250,- premie per jaar , terwijl u bij de ander het dubbele moet betalen. De duurste dekking is de all risk dekking. De goedkoopste en meest minimale is de WA-dekking. Deze dekking is verplicht.

Kies voor een goedkopere dekking

Door te kiezen voor een lagere dekking kunt u een hoop geld besparen. Wanneer u een nieuwe auto heeft, is het raadzaam deze maximaal te verzekeren. Bij autoschade kunt u de verzekeraar aanspreken om de schade te vergoeden, ook wanneer u zelf de schuldige bent. De premie die u betaalt voor de all risk dekking, hangt af van de nieuwwaarde van de auto. Wanneer u een oudere auto heeft, kan deze vorm van verzekeren te duur zijn. De WA-plus dekking is dan veel interessanter. Met deze dekking ben u weliswaar niet verzekerd voor schade die u zelf heeft aangericht aan uw eigen auto, maar deze verzekeringsvorm is wel voordeliger. U kunt een hoop centen besparen.

Vergelijk autoverzekeringen

Online kunt u heel gemakkelijk de autopremies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Kennis van verzekeringen is niet nodig voor het vergelijken van autoverzekeringen. U hoeft enkel het kenteken in te vullen en een aantal vragen te beantwoorden. Verschillen in voorwaarden, dekking en eigen risico zijn meestal overzichtelijk vermeld.

Leave a Reply