Meer mensen willen overstappen naar andere zorgverzekering

Er zijn in de afgelopen periode veel dingen besproken over de zorgverzekeringen, veel van de wijzigingen die in eerste instantie doorgevoerd zouden gaan worden zijn aangepast of worden niet meer doorgevoerd. Het is dus zaak om goed te kijken wat je in een zorgverzekering zoekt en of de aanbieder die je nu hebt nog aan je eisen voldoet om ook je zorgverzekering in 2014 nog te kunnen blijven verschaffen.

Wat is er veranderd?

De regering had diverse maatregelen aangedragen, onder andere om de zorgpremie inkomstenafhankelijk te maken, tegen dit plan was heel erg veel weerstand waarna besloten is om de zorgtoeslag in 2014 nog te behouden. Echter is nog niet bekend waar je aan moet voldoen qua regelgeving en maximum inkomen om aanspraak te kunnen maken op de zorgtoeslag. Het is dus ook zaak om dit in de gaten te blijven houden.

Het aftrekken van specifieke kosten van de inkomstenbelasting wordt in een meer beperkte vorm doorgevoerd in 2014, de details zijn echter nog niet geheel bekend. Dus het is ook zaak dat je wanneer je te maken hebt met ziekte of invaliditeit om dit in de gaten te houden wanneer je ook in 2014 deze kosten wilt aftrekken van de inkomstenbelasting.

En zo zijn er nog meer dingen die mogelijk veranderd gaan worden maar veel van deze veranderingen zijn voor 2015 of later. Geen reden om niet dit jaar alsnog over te stappen naar een andere zorgverzekeraar als de premie daar beter is of de voorwaarden beter zijn. Kijk hiervoor op zekervergelijken.nl.

Waarom zou ik over willen stappen?

Veel mensen willen overstappen van zorgverzekeraar omdat de zorgverzekeraars in 2014 zelf hun premie mogen gaan bepalen. Het is dus mogelijk om flink op de kosten te gaan besparen voor dezelfde inhoud van het pakket door simpelweg een andere zorgverzekering in 2014 te nemen. Als je ziet dat de verschillen hoog op kunnen lopen? Is het in ieder geval geen slecht plan om gewoon iets verder te kijken.

Er zullen geen behandelingen uit het basispakket verdwijnen waar eerder wel sprake van was. Kijk dus goed of je huidige zorgverzekeraar nog wel bij je huidige persoonlijke omstandigheden past. Het is zaak om de juiste verzekering af te sluiten die op dit moment bij je behoeftes past.

Stappen er veel mensen over?

In november kan je nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar en er zijn altijd veel mensen die overstappen, soms enkel om het feit dat ze een andere baan hebben en hun baas een ander of beter pakket aanbiedt tegen een betere prijs. Hoe dan ook zal je zelf deze beslissing moeten maken en de stappen moeten nemen om je huidige zorgverzekering stop te laten zetten wat in veel gevallen al kan door bij een andere zorgverzekeraar je aan te melden.

Leave a Reply