6 hacks om het beste uit dating apps te halen

Waar je vroeger nog het geluk moest hebben dat een vriend, collega of familielid je aan iemand koppelde, kun je tegenwoordig via de digitale weg je date vinden. Dating apps zijn er in overvloed. Maar daten via een app vereist wel een andere aanpak dan via de traditionele weg. Zo moet je ook online (of moeten we zeggen: zéker online) goed voor de dag komen. Want zonder likes, kun je een date wel schudden.

Hieronder volgen 6 dating hacks die jou kunnen helpen het beste uit dating apps te halen!

 

Zorg voor een goede foto

“De echte liefde beoordeelt je niet op basis van een foto.” Misschien iets dat je stoffige tante Gerda zou kunnen zeggen, maar in de praktijk is een foto echt wel van belang voor de eerste indruk. Zorg voor een foto die laat zien wat je krijgt. Speel geen toneel, doe je niet anders voor. Maar laat jezelf wel van je beste kant zien. Even een hand door je haren, je tanden poetsen en je allerbeste glimlach. Laat je foto desnoods beoordelen door je beste vriend of vriendin.

 

Houd je bio spannend

Wat altijd goed werkt is om in je bio niet alles te verklappen. Dat kan heel wanhopig overkomen en jij bent natuurlijk niet wanhopig. Houd het dan ook spannend. Geef details weg, maar niet teveel. Je vindt het zelf toch ook leuk om straks nog iets re raden over te houden?

 

Update je bio zo nu en dan

Een bio die wekenlang hetzelfde blijft? Dan gebeurt er vast weinig interessants in je leven. Wanneer je langere tijd gebruik maakt van een dating app, is het dus handig om je bio zo nu en dan te verversen. Voeg details toe of haal dingen weg die niet meer meespelen. Probeer je eigen bio ook te lezen door de ogen van iemand die zoekt naar een date.

 

Je digitale openingszin

Een goede openingszin is zo belangrijk! Daar mag best even wat tijd in zitten. Nu hoef je niet gelijk een tekstschrijver in te schakelen om een goede openingszin te beginnen, maar een chat starten met “hallo” is wel erg afgezaagd. Grote kans dat de date van je leven daar niet eens op reageert. Wees dus origineel in je eerste chat! Stel een vraag, prikkel en doe moeite!

 

Spreid je winkansen

Een date scoren is een beetje als naar het casino gaan. Er zijn veel potentiële dates voor beide partijen, dus waarom zou je all-in gaan? Spreid je winkansen en benader meerdere mensen die je interessant vindt. Het is ook prima om meerdere apps te gebruiken.

 

Wees doelgericht

Tot slot moet je beseffen dat je een dating app met een doel hebt: je wilt iemand scoren. Wees doelgericht en laat een chatgesprek niet doorkabbelen. Na een paar gesprekken moet je toch echt kunnen afspreken om elkaar in levende lijve te zien. Want dat is waar het uiteindelijk om draait.