5 Eenvoudige voedingshacks

Voeding is de basis voor een goed functionerend lichaam en geest. Vaak weten we dit wel. Toch blijkt het moeilijk om ongezonde eetpatronen te doorbreken. Daarom vandaag 5 eenvoudige en praktische voedingshacks. Begin klein is het advies.

 

Eet gevarieerd

Breng variatie aan in jouw voedingspatroon. Vaak eten we standaard dezelfde maaltijden in een week.

Variatie aanbrengen kan heel simpel zijn. Namelijk door heel klein te beginnen. Start bijvoorbeeld bij het ontbijt. Kies eens voor ander beleg op je boterham. Of neem eens kwark als ontbijt in plaats van brood. Meng de kwark met ongezouten noten. Kook jezelf een lekker eitje. Als dit ’s ochtends te lang duurt kun je het ei al de avond ervoor koken en in de koelkast bewaren.

 

Vervang frisdrank door water

Drink minder frisdrank aangezien deze vaak de oorzaak zijn voor een ongezond gewicht. Frisdrank zit meestal boordevol suikers. Koop simpelweg geen (of veel minder) frisdrank en vervang dit door een glaasje water. Je zult merken dat dit een wereld van verschil kan zijn.

Vind je water te saai dan kun je kiezen voor suikervrije ranja, thee, koffie, etc.

 

Zelf (koolhydraatarme) chips maken

Chips zijn lekker. Ideaal voor bij de borrel. Lekker ’s avonds op de bank of in de bioscoop. Maar chips zijn ook dikmakers. Ze zitten boordevol koolhydraten (suikers). Wil je afvallen en gezonder eten dan passen chips daar niet bij zou je zeggen.

Toch hoeft dit niet zo te zijn. Een praktisch voorbeeld zijn de koolhydraatarme paprikachips (lees: suikervrije chips). Met jong belegen kaas en paprika poeder maak je eenvoudig krokante koolhydraatarme paprika chips. Het recept vind je op de site van goedkoopsnelafvallen.nl.

 

Maak gebruik van shakes

Vaak zijn tussendoortjes ook een bron van veel suikers en calorieën. Enerzijds zijn deze tussendoortjes lekker. Anderzijds leveren ze je niks op. Ze vullen niet, zitten wel boordevol calorieën en je krijgt er een opgeblazen en dik gevoel van.

Vervang deze tussendoortjes is door een shake. De shakes zijn eenvoudig en snel te maken en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Mits je uiteraard de juiste shake kiest.

 

Kies voor maaltijdboxen

Deze oplossing is wat radicaler (en duurder). Het kan echter wel zorgen voor veel variatie in voeding. Zonder dat jij zelf hoeft na te denken wat je allemaal wilt gaan eten. De maaltijdboxen worden thuisbezorgd en bevatten alles wat nodig is voor een maaltijd.

Zo zijn er nog meer hacks te bedenken voor een gezonder lichaam en geest door te kiezen voor gezonde voeding. Naast voeding speelt ook lichaamsbeweging een grote rol in ons welbevinden.

Met onze zittende beroepen en luxe vervoersmiddelen hoeven we ons bijna niet meer fysiek in te spannen. Waren de e-bikes eerder nog voor de oudere generatie dan is daar vandaag de dag veel verandering in gekomen. Zo zie je tegenwoordig jonge vaders en moeders op e-bikes voorbij scheuren. Ook roltrappen en liften kun je overal vinden. Lopen is niet meer nodig, zeker traplopen niet. Door anders om te gaan met beweging kun je veel gezondheidswinst behalen.

 

Ben je op zoek naar meer gezondheidstips en trucs? Op eengezonderlijf.nl vind je nog veel meer informatie voor een gezonder lijf.